perjantai 18. maaliskuuta 2016

White Christmas

Sydneyn reissun jälkeen palasin taas heti arkeen, kun hostäiti oli töissä ja hostisällä oli pihanrakennushommia. Me ei sitten oikeen muksujen kaa voitu mennä ulos, kun siellä ne ei ois jättäny isää rauhaa. Onneksi ausseilla kuitenkin noi ilmastoinnit on ihan omaa luokkaansa eli vaikka ulkolämpötilat lähenteli kolmeakymmentä, sisällä oli mukavan viilee. Käytiin me kyllä puistoissa ja perjantaina oli yhden lasten kaverin neljävee synttärit, jotka lankes mun kontolle, kun hostisä sai brittiläisen bäkpäkkerin kaveriks pihahommiin. Kivoja aina tommoset erikoisjutut perusarjen sekaan!

Lauantaina, kun mulla oli vapaata, menin shoppailemaan. Australian ihmisillehän hommasin joululahjat Suomesta. Pistin äitille listaa menemään varmaan jo syyskuussa ja se lähetti ne sitten sinne. Lahjoja (ja tuliaisia) ostelinkin lähinnä Suomen päähän kummitytölle, veljenpojalle, perheelle ja joillekin kavereille. Niin ja itellehän mää eniten tuliaisia ostin... :) Menin ihan vaan läheiseen Mt. Ommaneyn ostoskeskukseen, josta kuitenkin löyty kaikki perusmarketit, vaatekaupat yms. Yleensä, kun tonne kaupoille menin, kävelin. Matkaa kun oli ehkä sen kolme kilometriä niin ei oo iso vaiva kävellä (vaikka mun hostperheelle mun kävelyharrastus oli ihan ihmetys ja ne jakso ihmetellä sitä kaikkien tuttujensakin kanssa :D), mutta joulukuussa jo luovutin, kun oli niin kuuma, että pelkkä ulkona seisominen sai hien pintaan. Valitsin siis taas ilmastoinnin ja auton. Virhe. Aamulla ei ongelmaa, kun olin heti ysiltä jo kaupoilla, mut puolen päivän jälkiin kun lähdin ajelemaan kotia kohti, vietin valehtelematta 20 minuuttia parkkipaikalla, kun pyrin sieltä pois ja sitten vielä varmaan kymmenisen minuuttia siinä ostoskeskuksen alueella, kun pyrin isolle tielle. En meinaan ollut ainut. Oisin siinä ajassa kevyesti kävelly ton matkan.

Sunnuntainakin olin vapaalla, joten lähdin Gold Coastille. Kirjottelin tänne joskus aiemmin kuinka lokakuussa kävin Sarahin kanssa Movieworldin Fright Night -tapahtumassa. Joulukuussa niillä oli taas semmosia iltasettejä nimeltään White Christmas. Tää joulujuttu oli hiukan perheystävällisempi (ja Tiia-ystävällisempi), ku toi kauhuhomma. Huvipuisto meni normaalisti kiinni viideltä, joten kuudelta siellä sitten alkoi pyörimään tontut, tekolumi sato maahan ja kaikkea ihanaa jouluhommelia oli käynnissä. Ei nyt kuitenkaan lähdetä keulimaan, sillä Sarah haki mut kotoa jo aamusta ja mentiin eka biitsille. Ihan hullua oikeesti, että me kaks eurooppalaista tyttöstä maattiin rannalla alle viikkoa ennen joulua. Uitiin ja otettiin arskaa pari tuntia ja sitten suunnattiin Skypoint Observation Deckille, joka on Gold Coastin korkeimman rakennuksen jossain melkeen 80. kerroksessa oleva näköalapaikka. Ilmeisesti selkeänä päivänä vois nähä Byron Baylle (vajaan sadan kilsan päässä) asti. Mulla ei oo hajuakaan paljo tonne maksais pääsyliput, kun me päästiin meidän Dreamworldin Season passeilla tonnekin.

Näin etelässä oltiin



Näköalojen jälkeen mentiin vähän kaupoille ja Vapianoon syömään ennenkuin lähettiin kohti Movieworldia. Löysin muuten yhestä karkkikaupasta turkinpippureita! En kyl ostannu, ku oli siinä vaiheessa enää kuukausi Suomeen paluuseen.

Missattiin joulupukin vierailutunti :/

Löysin tonttukoalan ja ostin koalapipon

Sieltä White Christmas -tapahtumasta mulla ei oo oikeen hyviä kuvia, kun pimeessä oli vähän paha ottaa hyviä. Mut se oli kyllä aivan ihanan tunnelmallinen tapahtuma ja toi joulufiilistä sinne helteen keskelle! Käytiin myös taas laitteissakin. Kävi muuten tuolla silleen, et jostain syystä ihan randomilla aloin puhua Sarahille suomea vaikka aikasemmin olin ihan pysyny englannissa ainaku pitiki! Jonotettiin siis yhteen vuoristorataan ja ku tuli meidän vuoro niin se laitepoika huikkas meille, et mihin jonoon pitäis mennä. En kuullu, mitä se sano, joten kysyin Sarahilta vaan et ''Niin mennäänkö me tohon ekaan vai tokaan jonoon?''. En ees tajunnu käyttäneeni väärää kieltä ennenkö Sarah kysy, et niin oliko tuo nyt suomea. 

Tämmöne joulunalusviikko tällä kertaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti