tiistai 6. lokakuuta 2015

Rantaloma

Tää teksti on ollut ny viikon verran luonnoksissa, joten ei siis lähetty reissuun viime vaan sitä edeltävänä perjantaina :)

Viime viikon perjantaina viisveen uimatuntien ja muun perus lapsiperhehäsläyksen jälkeen pakattiin auto ja käännettiin nokka kohti Sunshine Coastia ja tarkemmin sanottuna Caloundraa. Nää oli vuokrannu sieltä loma-asunnon ja pyysivät mutkin mukaan. En tosiaan hetkeäkään miettinny ettenkö menis!

Oltiin tosiaan jo puolen päivän aikoihin siellä, ku ei täältä mee ku joku puoltoista tuntia ajella sinne. Lähettii heti ekana metästään lounasta ja pakko sanoo, että en oo ikinä syöny nii rasvasta purilaista! Mää en mitenkää pelkää rasvaa tai oo mikää yliterveellisyysihminen, joka ei voi syyä mitään, mut toi oli mulleki vähä liikaa. Ei haettu sieltä ruokaa enää toiste. Lounaan jälkeen tavattiin ton hostisän täti, joka asuu Caloundrassa sekä hänen poika ja tämän perhe, jotka oli lomailemassa siellä. Kierreltiin rannalla sellasta "markkina-aluetta", joka on siellä siis joka päivä. Vähän eri meininki, ku josai Ohtakarissa... Siinä ku kävelin kesämekossani, aurinko paisto, livemusa soi ja jostain kojusta leijaili saippuakuplia mun näkökenttään, tuli ihan leffaolo. Kuin siistiä, et mun elämä on tällä hetkellä tätä! Ainiin ja pakko sanoo, et se meijän loma-asunto oli kadulla nimeltä Princess Place, mun paikka siis.

Mähän tosiaan nukuin tuolla reissulla samassa makkarissa viisveen ja kolmeveen kanssa. Poju, kun on isompi ni punkkas yläsängyssä, mää alasängyssä ja neiti lattialla. Lauantaiaamuna kello 5.30 heräsin siihen, kun poika herätteli siskoaan. Nice. Oon elämäni aikana useemmin menny tohon aikaan nukkuu ku heränny. Lauantaina vietettii aika lailla päivä ulkona ja biitsillä ja päiväuniaikaan mää kävelin pitkin rantoja itekseni ja kävin ostaa kameraan patterit. Illasta noi sukulaiset tuli grillailemaan meijän residenssiin. Sain tietää et toi isän serkun vaimo on myös lto eli hyvät keskustelut oli koulutuksesta, työstä ja muusta. Lisäks toi isotäti oli kans oikeen kivaa juttuseuraa ja se uhkaili tulevansa joskus mun oven taa koputtelee Suomessa, ku se on kiinnostunnu reissaan pohjois-Eurooppaa. Hyvä ilta siis :D täälä muuten tupakka-askit on ihan kamalia! Niison kuvia kaikenmaan kuolleista sikiöistä ja muista. Satuin siis näkee, ku toi isotäti oli aika kova täti vetää röökiä.

Sunnuntaina mut taas brutaalisti herätettiin epäinhimilliseen aikaan. Olin kuitenki ollu jo edellisenä iltana reilu ja sanoin tolle pojalle, et jos se herää ekana ni sen pitää herättää mut eikä siskoa (koska tyty on väsyneenä aika raskas). Siinä se sitte kuuden pintaan kömpi mun peiton alle ja alko kertoilee juttujaan kuiskaamalla. Se oli vieläpä ihan täpinöissään, ku kerranki sai herättää mut, koska yleensä noilla ei oo kotona alakertaan asiaa ennenku mää herään. Sunnuntaina tehtiin ranta- ja leikkipuistokierros ja kun lapsien uniaika koitti, mää suuntasin markkinoille, jotka on tuola joka sunnuntai pääkadulla. En kyl ostannu mitään, mut sää oli kaunis ja tunnelma ihana, joten mikäs siinä pyöriessä. Markkinoiden jälkii mentiin vielä ton isotätin luo, jossa oli kaikki sen kolme lasta perheineen. Menoa ja meininkiä siis riitti. Oli hyvä, kun syötiin siinä pihalla aikuisten kesken ja mulle tuli kylmä, koska se terassi oli täysin varjossa ja tuuli oli kylmä, joten menin sit sisälle. Nää aussit kävi sit vuoronperää naureskelemassa, et ei voi olla et suomityttö hyytyy ekana kylmyytee :D

Maanantaina, joka oli vika lomapäivä, menin Australia Zoohon, mut kerron siitä enempi ens kerralla, ku kuvat on kamerassa ja kamera alakerrassa plus mun pitäs olla tekemässä jo lounasta tytölle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti